Olansi Air Purifier, Air Cleaner, Verbeter uw indoor-luchtkwaliteit
U bevindt zich hier: Huis » Blog » Luchtzuivering » 7 beste methoden om de meeste winst te krijgen door luchtreiniger te gebruiken

7 beste methoden om de meeste winst te krijgen door luchtreiniger te gebruiken

Aantal Bladeren:2     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2016-04-20      Oorsprong:aangedreven

7 beste methoden om de meeste winst te krijgen door luchtreiniger te gebruiken

Thuis kan ventilatie indoor-luchtvervuiling vrij houden. Het probleem is dat de lucht naar buiten toestaat, ook enkele verontreinigende stoffen introduceert. Tabaksrook, auto-uitlaat of bosvuur rook bijvoorbeeld.


Wat is de beste manier om verontreinigende stoffen binnen te verwijderen?


EPD-experts zijn het erover eens dat luchtzuiveraars kunnen helpen indoor verontreinigende stoffen te verwijderen, vooral wanneer broncontrole of ventilatie-opties ontoereikend zijn. Als je eerder nooit een luchtreiniger hebt gebruikt, heb je misschien wat problemen.


Hoeveel luchtzuiveringen heb ik nodig? Moet ik de luchtreiniger van de klok uitvoeren?


In dit artikel bespreken we 7 beste manieren om het meeste uit het gebruik van luchtreinigers te halen.


Air-Purifiers-KR-2X1-TEXE-200805_E7B40669B243E5972E83A8C065CB6524


1. Houd deuren en ramen gesloten


Luchtreinigers worden binnenshuis gebruikt. Het is belangrijk om de deuren en ramen te sluiten. Zoals eerder vermeld, helpt ventilatie om vuile lucht en verontreinigende stoffen uit de kamer te verwijderen. Maar het kan nieuwe verontreinigende stoffen in de kamer introduceren, zoals wildvuur rook en auto-uitlaat, of schone lucht uit zuiveringsmiddelen verwijderen.


U moet weten dat luchtreinigers het beste werken in afgesloten ruimtes. Dientengevolge kunnen ze allergenen en micro-organismen sneller en effectiever vastleggen en elimineren in beperkte ruimtes. Ze bieden u ook en uw gezin met verse, schone lucht in beperkte ruimtes. Als u een venster moet openen, moet u ervoor zorgen dat de zuiverder de lucht in een andere kamer schoonmaakt.


2. Zet het op een vlakke plaats, weg van de muur


Als dit je eerste keer is om een ​​luchtreiniger te kopen, denk je misschien, wat is de beste plek om de zuiverder te plaatsen? Het is erg belangrijk dat je weet waar je luchtreiniger is.


De meeste luchtreinigers hebben een voorwaartse luchtinlaat en een zijluchtinlaat met een uitlaat aan de bovenkant. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat u de locatie voor uw zuiveringsinstallatie kiest en dat er geen objecten zijn die de luchtinlaat of uitlaatpoort blokkeren. Plaats de luchtreiniger minstens 15 cm weg van het dichtstbijzijnde object (inclusief de muur).


Aangezien er geen object de luchtinlaat en uitlaatblokkering blokkeert, kan de zuiverder meer lucht absorberen. Door dit te doen, kan het allergenen en microben vastleggen en elimineren voordat het verse, schone lucht in de kamer wordt verspreid.


De zuiveringsinstallatie moet op een vlak oppervlak worden geplaatst, zoals de vloer, kaptafel of tafel. Of het nu een stand of een caster heeft, een vlak oppervlak biedt stabiliteit en zorgt voor betere prestaties.


Naast objecten die de zuiveringsinstallatie niet blokkeren, mag de beste locatie niet nat zijn. Deskundigen suggereren dat de relatieve vochtigheid van de kamer minder dan 85% moet zijn.


Vermijd het verlaten van de luchtreiniger buitenshuis.


3. Regelmatig onderhoud van filter


Het meest voorkomende filtratiesysteem in moderne luchtreinigers heeft twee tot vijf filters. Ze omvatten meerdere pre-filters, echte of medische kwaliteit H13 HEPA-filters en geactiveerde koolstoffilters.


Als de luchtreiniger een afwasbare voorfilter heeft, kunt u het minstens twee keer per maand in de wasmachine gooien of na elke tien dagen. U kunt ook vacuüm volgens de instructies van de fabrikant.


Hoewel filters een goede service bieden om verontreinigende stoffen vast te leggen, hebben ze een korte levensduur. De meeste filters hebben een levensduur van 6 tot 12 maanden, maar het hangt af van het gebruik. Indien geblokkeerd, zal hun CADR erg laag zijn.


Om te weten wanneer u het filter moet vervangen, controleert u de filterstatusindicator. Als het rood wordt, vervangt u het filter volgens de instructies van de fabrikant. Reset na vervanging de filterstatusindicator.


Gebruik een microfiberdoek om stof en puin te bewaren. Vermijd het gebruik van natte doek.


4. Houd luchtreiniger altijd aan


Het wordt aanbevolen dat u de luchtreiniger de hele tijd op een lage snelheid uitvoert. De meeste luchtreinigers hebben een automatische modusfunctie. Deze functie werkt met het luchtkwaliteitssysteem.


Als de luchtkwaliteitsensor een toename van het aantal verontreinigende stoffen in de lucht detecteert, werkt de zuiverder in de hoogste snelheid. De meeste zuiveraars hebben 1 tot 3 ventilatorsnelheden. Door de hoogste ventilatorsnelheid te kiezen, kan de zuiverder de kamer sneller reinigen.


Het luchtkwaliteitssysteem controleert continu de luchtkwaliteit. Als het geen verontreinigingen in de lucht detecteert, bepaalt het de zuiverder tot een minimumsnelheid. Op deze snelheid loopt de luchtreiniger rustig in een fluistering. Het zal ook minder energie consumeren, in tegenstelling tot maximale ventilatorsnelheid.


Door minder energie te consumeren, kan het energiekosten besparen. U moet weten dat de meeste luchtreinigers energiester zijn gecertificeerd. Zelfs op de topsnelheid verbruiken ze nog steeds minder elektriciteit en besparen ze je geld.


5. Gebruik extra fans om de luchtcirculatie te bevorderen


Elke luchtreiniger heeft een schone luchtbezorgsnelheid, kamerdekking en luchtwisselkoersspecificatie. Dit hangt voornamelijk af van het aantal en het type filters. Draagbare zuiveringsmiddelen met prefilpters, echte HEPA-filters, geactiveerde koolstoffilters en 2 tot 3 snelheden zijn ideaal voor kleine kamers.


U kunt modellen tegenkomen met meerdere filters, waaronder één voorfilter, twee HEPA- en geactiveerde koolstoffilters. Het apparaat (aan de muur gemonteerd of op de vloer gemonteerd) kan drie tot vijf ventilatorsnelheden hebben. Daarom zijn ze ideaal voor grote kamers.


Hoewel luchtreinigers streven naar het schoonmaken van de binnenlucht en het elimineren van verontreinigende stoffen, kunnen sommige gebieden niet van dit voordeel genieten. Dit is waar in hoeken geblokkeerd door objecten zoals bloempotten en dressoirs. Om ervoor te zorgen dat alle lucht in de kamer wordt afgehandeld door de zuiverder, hebt u extra fans nodig.


Plaats de ventilator in het gebied waar de reinigingsefficiëntie van de zuiveringsinstallatie niet is bereikt. Deze fans blazen ongefilterde lucht op de zuiverder om ervoor te zorgen dat alle lucht schoon is.


6. Houd de stofsensor schoon (indien aanwezig)


Veel luchtreinigers hebben ingebouwde stofsensoren. Deze sensor werkt door de luchtkwaliteit binnen te bewaken. Als de sensor een toename van stof en andere verontreinigingen detecteert, loopt het de zuiverder op de hoogste ventilatorsnelheid.


Vanwege de gevoeligheid is de lens van de stofsensor bedekt met stof en puin. Reinig in de zomer met ernstige vervuiling de stofsensor minstens twee keer per maand.


Voor lage vervuilingsdagen, eenmaal per maand schoon. Onverreikte stofsensoren kunnen de prestaties van de zuiveringsinstallatie degraderen. Hoe kun je het vragen. Het kan geen niveaus van verontreinigende stoffen in de lucht detecteren. Daarom werkt het apparaat niet in de automatische modus, waardoor de lucht effectief wordt gezuiverd.


Naast het reinigen van de stofsensor, houd het het droog.


7. Algemene praktijk (voorzorgsmaatregelen)


Ontkoppel het stopcontact voordat u de zuiveringsmachine schoonmaakt of het filter vervangen. Anders kan elektrische schok optreden tijdens onderhoud.


De meeste luchtreinigers hebben een kinderslot / huisdierslotfunctie. Wanneer u naar huis gaat, moet u deze functie inschakelen. Het helpt ervoor te zorgen dat uw kind of huisdier niet saboteert met instellingen. Thuisbewust je kinderen om ervoor te zorgen dat ze niet spelen met de zuiverder.


Vermijd het plaatsen van boeken, vazen, enz. Op de bovenkant van het apparaat. U blokkeert u niet alleen de luchtuitlaten in de kamer die schone lucht uitstraalt. Het object kan echter op verschillende bedieningselementen drukken en de prestaties van de cel wijzigen. Bovendien kan het object vreemde materie door de uitlaat introduceren.


Het gaat niet om jou en je familie ademt frisse lucht. Je komt uiteindelijk inhaleren van vervuilde lucht.


Vermijd het plaatsen van de luchtreiniger in een afgesloten ruimte met explosieve, ontvlambare of giftige gassen en stoffen. Deze stoffen kunnen het apparaat beschadigen of de prestaties ervan verminderen.


conclusie


Luchtreinigers leveren een grote bijdrage aan de indoor luchtkwaliteit van huizen en kantoren. Indien correct wordt gebruikt, kan het u en uw gezin beschermen. In feite kan het astma en andere ademhalingsziekten elimineren.


Naast het vastleggen of verwijderen van verontreinigende stoffen uit de lucht, kan de zuiverder ook de slaapkwaliteit verbeteren. Dit zal uw kwaliteit van leven en werkefficiëntie verbeteren.


Vergeet niet om de instructies van de fabrikant te volgen voordat u de luchtreiniger werkt of onderhoudt.


gerelateerde producten

Over Olansi
Olansi HealthCare Co., Ltd is een professionele fabrikant van luchtreiniger, waterstofwater, waterzuiveraar enz. Gezondheidszorgproducten, meer dan 12 jaar ervaring sinds 2009 in Guangzhou, China. 60.000 m2 eigen spuitgietfabriek, eigen filterfabriek, eigen vormfabriek, eigen montagefabriek! 600 vierkante meter professioneel laboratorium, 30 ingenieurs R & D-team. Wij zijn PRFessional in ODM, OEM Services! 3.000 stuks per dag van productiecapaciteit! 100% verouderingstest voor massaproductie! CE, CB, ROHS, SASO, CQC, CCC-goedkeuring en ISO 9001: 2008 Certificaat!
Neem contact op met Olansi
BBuidling 1, No.1 van Haiyi Street, Lanhe Town, Nansha District, Guangzhou, China
0086-15915736889
daniel@olansgz.com
Copyright © 2021. Olansi Healthcare Co., Ltd.Privacybeleid